شرایط اتباع خارجی برای خرید خانه در ترکیه و مواردی که در خرید ملک باید به آن توجه کنند موضوعی است که بسیار کنجکاو است و حاوی جزئیات مهمی است. هر خارجی اجازه خرید ملک در ترکیه را ندارد، محدودیت های خاصی در مورد این موضوع اعمال شده است.
در مقاله ما به طور مفصل به مواردی که خارجی ها در خرید ملک در ترکیه باید به آن توجه کنند، فرآیند خرید ملزم به چه شرایطی است، محدودیت های مربوط به فرآیند خرید را توضیح خواهیم داد. توصیه می کنیم مقاله ما را با دقت بخوانید، زیرا موضوع مهمی است و حاوی جزئیات فنی است.
موارد زیادی وجود دارد که خارجی ها هنگام خرید ملک در ترکیه باید در نظر داشته باشند. اشتباهی که در هر مرحله از فرآیند خرید رخ می دهد ممکن است عواقبی علیه خارجی داشته باشد. به همین دلیل، مهم است که خارجی ها با در نظر گرفتن مواردی که در خرید ملک در ترکیه باید در نظر گرفته شوند و با کمک یک وکیل مجرب، مراحل خرید را انجام دهند.
محدودیت های خرید املاک و مستغلات توسط خارجی ها در ترکیه
خرید ملک در ترکیه برای خارجی ها امکان پذیر است. با این حال، خرید مشروط به شرایط مختلف است. مقررات مربوط به موضوع در ماده 35 قانون ثبت اسناد و املاک شماره 2644 آمده است.
محدودیت های مربوط به کسب املاک و مستغلات توسط خارجی ها در ترکیه را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
- برای شهروندان کشورهایی که می توانند از ترکیه املاک و مستغلات خریداری کنند محدودیت وجود دارد. اگر خریدار یک شخص حقیقی باشد، تابعیت وی باید در تابعیتی باشد که رئیس جمهور اجازه داده است.
- برای اینکه خارجی ها در ترکیه املاک و مستغلات بخرند، مساحت کل املاک خریداری شده نباید از 10 درصد مساحت منطقه متعلق به خصوصی تجاوز کند.
- خرید ملک توسط اشخاص حقیقی به 30 هکتار برای هر نفر در سراسر کشور محدود می شود. البته در برخی موارد این محدودیت تا 60 هکتار قابل افزایش است. صلاحیت انجام این گسترش با رئیس جمهور است.
- اشخاص حقوقی غیر از شرکت های تجاری نمی توانند در ترکیه سرمایه گذاری در املاک و مستغلات انجام دهند. شرکت های تجاری می توانند این سرمایه گذاری را پس از ارائه پروژه های خود در مورد املاکی که می خواهند بخرند انجام دهند. در صورتی که غیر منقول خریداری شده از این طریق برای مصارفی غیر از هدف پروژه استفاده شود، تصفیه غیرمنقول توسط وزارت مربوطه انجام می شود.
- اتباع خارجی در مناطق ممنوعه نظامی و مناطق امنیتی مجاز به کسب املاک و مستغلات نیستند. در این مناطق، خارجی ها نمی توانند املاک و مستغلات بخرند یا اجاره کنند.
علاوه بر این محدودیت ها، رئیس جمهور حق اعمال محدودیت ها و محدودیت های اضافی را دارد.
محدودیت هایی که در بالا ذکر نشده اند ممکن است تا حدی اعمال شوند که منافع رئیس جمهور کشور لازم باشد. این محدودیت می تواند در قالب یک ممنوعیت کامل نیز باشد.
بسیار مهم است که مطابق با محدودیت های ذکر شده عمل کنید. خریدی که بر خلاف محدودیت باشد معتبر نخواهد بود. برای انجام معاملات با در نظر گرفتن محدودیت های زمان خرید از وکیل کمک گرفت.
نکاتی که خارجی ها باید در هنگام خرید ملک در ترکیه در نظر بگیرند
شرایط خرید خانه برای اتباع خارجی در ترکیه بسیار حائز اهمیت است و در این فرآیند باید به چند موضوع اساسی توجه کرد.
- اولین نکته ای که فرد خارجی در خرید خانه در ترکیه باید به آن توجه کند این است که آیا شرایطی وجود دارد که از فروش خانه جلوگیری کند مانند رهن یا رهن. خرید یک خانه رهن شده یا سلب مالکیت می تواند منجر به از دست دادن حقوق زیادی شود. اطلاعات در این زمینه را می توان از اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور و کاداستر دریافت کرد.
- اگر فرد خارجی در حین خرید خانه قرار است با یک شرکت واسط معامله کند، قابلیت اطمینان این شرکت بسیار مهم است. در این مورد باید از یک وکیل مشاوره حقوقی خواست .
- وضعیت منطقه بندی خانه ای که باید خریداری شود باید مورد سوال قرار گیرد.
- صلاحیت مالک و فروشنده خانه مورد خرید باید بررسی شود. باید توجه داشت که این معاملات با وکالتنامه جعلی انجام می شود.
- در صورت عدم توافق در روند تحصیل مال غیر منقول باید برای حل اختلاف در دادگاه های ترکیه شکایت کرد.
- بیع قولی که فقط با حضور سردفتر منعقد می شود برای بیع کفایت نمی کند. تشریفات رسمی با رعایت تشریفات لازم در ادارات ثبت اسناد و املاک انجام شود.
- خارجی ها برای خرید ملک در ترکیه نیازی به داشتن اجازه اقامت ندارند.
- پس از درخواست خارجی برای خرید ملک در ترکیه، این درخواست ممکن است منجر به رد شود. در این صورت فرد می تواند به اداره منطقه ای که اداره ثبت اسناد و املاک وابسته به آن است، تقاضای اعتراض کند.
همانطور که مشاهده می شود مواردی که خارجی ها در هنگام خرید ملک در ترکیه باید به آن توجه کنند بسیار زیاد و بسیار مهم است. اگر هر یک از این مسائل نادیده گرفته شود، ممکن است باعث ایجاد خطاهای غیرقابل برگشت شود. برای جلوگیری از اشتباهات احتمالی و به نتیجه رساندن فرآیند به نحو مطلوب، لازم است از یک وکیل مجرب کمک بگیرید.
مدارک مورد نیاز برای اتباع خارجی برای خرید ملک در ترکیه
خارجیانی که قصد خرید ملک در ترکیه را دارند ابتدا باید برای این کار درخواست دهند. این درخواست به اداره ثبت اسناد و املاک ارسال شده است. اسنادی که باید در درخواست های ارسال شده توسط اشخاص حقیقی گنجانده شود به شرح زیر است:
- هویت و پاسپورت فرد خارجی
- گواهی ارزش منصفانه برای املاکی که قرار است خریداری شود
- مسکن، محل کار، و غیره از املاک و مستغلات. بیمه نامه اجباری زلزله در صورت ساختمان
- سند ملکی
- عکس فروشنده و خریدار
- در صورتی که خرید با وکالت نامه ای که در خارج از کشور انجام شده باشد، اصل، کپی مصدق و ترجمه این وکالتنامه انجام می شود.
ملاحظات نهایی
در بالا به سوالاتی که خارجی ها هنگام خرید ملک در ترکیه باید به آن توجه کنند، چه شرایطی برای خرید وجود دارد، چه محدودیت هایی در نظر گرفته شده است، چگونه می توان برای خرید خانه اقدام کرد و … به تفصیل پاسخ دادیم.
همانطور که مشاهده می شود، مواردی که خارجی ها در خرید ملک در ترکیه باید به آن توجه کنند، موضوعی تکنیکی و جزیی است که باید در نظر گرفته شود. برای اینکه اتباع خارجی مطابق با آنچه باید در خرید ملک در ترکیه در نظر گرفته شود عمل کنند و بدون تجربه منفی مراحل را طی کنند، لازم است در هر مرحله از وکیل درخواست شود.